Meisje blaast sneeuw uit haar handschoenen

Zo krijg je meer haarvolume tijdens de koude maanden

De wintertijd is weer aangebroken en je haar wil maar niet goed zitten. De kou, de regen en de droge lucht van de centrale verwarming kunnen allemaal zorgen voor futloos, droog of juist vet haar. Toch wil je natuurlijk ook tijdens de winter dat je haar er vol en gezond uitziet, niet alleen voor een kerstborrel of een nieuwjaarsfeest, maar ook gewoon voor alledag. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat je haar als het koud is zo flut en flauw wordt en hoe krijg je weer volume in je haar? Hier leggen we het je uit!

Wat doet kou eigenlijk met je haar?


Het is niet alleen de kou zelf, maar er zijn ook andere omstandigheden in de winter die voor futloos haar zorgen. Zo kan je haar uitdrogen in de droge lucht als binnen de verwarming hoog aan staat, waardoor het makkelijker beschadigd raakt. Als je vaak hete stylingtools gebruikt, zoals de steil- of krultang, wordt dit effect nog duidelijker merkbaar.

Als je tijdens koud weer graag een muts draagt, kan je haar juist vetter worden. Dit is vooral het geval als je muts van een synthetisch materiaal gemaakt is. Je haarwortels kunnen dan niet goed ademen en je hoofdhuid kan meer gaan zweten, wat de talgproductie stimuleert. Het gevolg: vette haarwortels en weinig haarvolume!

Ten slotte de kou zelf: als je met nat haar naar buiten gaat terwijl het vriest, kan je haar ook bevriezen. Hierdoor kan het zelfs afbreken! Je kunt in de winter dus beter niet met nat haar naar buiten gaan. Heb je geen tijd om je haar binnen rustig te laten drogen? Gebruik dan eventueel een föhn op de laagste stand, zodat de hitte je haar niet te veel uitdroogt.

Hoe krijg ik weer volume in mijn haar?

Gelukkig zijn er verschillende manieren om weer meer volume in je haar te krijgen:

• Ga naar de kapper! De haarstylisten van De Haarsalon bij Danielle in Eindhoven kunnen je haar weer in model knippen voor meer haarvolume.
• Spoel je shampoo en conditioner goed uit en gebruik de conditioner alleen op de haarpunten.
• Hang ondersteboven terwijl je je haar föhnt.
• Gebruik een volumespray of wrijf een klein beetje droogshampoo of babypoeder in je haarwortels.
• Draag je scheiding aan de andere kant. Zo heb je meteen meer volume én een nieuw kapsel!
• Gebruik haarrollers of een (niet te hete) krultang om losse krullen in je haar te zetten. Borstel deze uit en je hebt geen krullen meer, maar wel veel volume.

Ten slotte kun je ook meer volume in je haar krijgen door het te touperen. Dit raden we echter niet aan, omdat je zo je haar erg kan beschadigen.

Wil je meer volume in je haar en woon je in Eindhoven? Laat je haar dan professioneel knippen of stylen bij De Haarsalon bij Danielle.